PENSIUNEA ELADI BORSA
Ofera Cazare in Maramures, Borsa.
Acceptam tichete de vacanta doar de la
Sodexo Este un loc ideal daca doriti intimitate. Indiferent de varsta sau preferintele turistilor nostri,
Pensiunea Eladi Borsa ofera conditii optime pentru odihna sau actiune.
Seri de neuitat langa focul de tabara, drumetie, cicloturism, schi in perioada de iarna, va pot face sa uitati de viata cotidiana si sa va incarcati cu energia specifica locului. Pensiunea noastra dispune de 22 locuri de cazare impartite in: 3 camere duble, 3 camere duble plus pat suplimentar, 1 camera single, 1 apartament si este pregatita sa satisfaca o gama larga de gusturi si pretentii: toate camerele au baie, balcon pe partea luminata de soare si cu vedere catre munte, toate camerele
Pensiunii Eladi din Borsa, dispun de incalzire centrala si sunt dotate cu televizoare (cablu). Oferim acces la telefon, internet, frigider si masina de spalat haine. Baile sunt prevazute cu dusuri si cada, beneficiind de apa calda non-stop. Avem terase (cu acces si facilitati pentru persoane cu handicap locomotor), un salon de biliard si inchiriem biciclete si echipament de schi. Pentru neinitiati, oferim si serviciul de monitor de schi. Asiguram transport local cu autoturisme sau microbus. Pensiunea Eladi Borsa, beneficiaza de parcare pentru 10 masini. Deocamdata oferim doar demi-pensiune, urmand ca pe viitor sa asiguram pensiune completa.
Toate felurile sunt preparate din produse ecologice obtinute in gospodaria proprie. Suntem incantati sa va primim si sa va oferim un concediu de neuitat!
Pentru detalii suplimentare nu ezitati sa ne contactati telefonic sau prin intermediul formularului de contact de pe aceasta pagina. Va asteptam cu drag la Pensiunea Eladi din Borsa !
De asemenea, locatia dispune de piscina exterioara (5m diametru), minipiscina pentru copii, foisor de vara cu biliard, masa de tenis, spatiu de joaca pentru copii, loc special amenajat pentru gratar, minizoo (in padurea de langa pensiune), minipartie schi in curte, costume traditionale foarte vechi, lucrate manual, pe care turistii le pot imbraca pentru a face sedinte foto.
Va asteptam cu drag!
Situat în nord-vestul României, o zonă izolată a Munților Carpați, Maramureşul este regiunea care a reuşit să-şi conserve foarte bine tradiţiile şi obiceiurile străvechi.
Maramureșul este o regiune etno-culturală aflată pe teritoriul României și al Ucrainei.
Țara Maramureșului a fost atestată documentar pe la 1199 în perioada expansiunii Ungare, ținutul istoric al Maramureșului cuprinde patru văi.
Ape munți și păduri așa se poate descrie în puține cuvinte ceea ce natura a pus aici în această zonă numită și Țara Lemnului.
Tradiția se păstrează aici mai mult ca în alte locuri, localnicii satelor nu ratează să poarte costumul popular, casele sunt decorate cu motive populare , iar porțile maramureșene de lemn sunt celebre. Maramureșul estre împărțit de ape curgătoare în diverse subzome așezate pe firul apelor precum Iza, Mara, Tisa. Numeroasele obiective turistice au nevoie de timp pentru a fi cunoscute aşa cum merită. Un sejur în Maramureș poate avea mai multe itinerarii dar se începe de obicei din orașul Baia Mare, reședința de județ. În Baia Mare se ajunge pe cale rutieră, cu trenul până în Baia Mare sau chiar pe calea aerului. În orașul reședință fostă capitală Culturală Europeană se organizează și un frumos festival al castanelor, Maramureșul este puntea de legătură între Ardeal și Moldova prin Pasul Gutâi.
Al doilea oraș de renume din Maramureș este Sighetul Marmației, Sighet așa cum îi spun localnicii.
Acest oraș a fost în trecut orașul reședință a Maramureșului. Aici la Sighet puteți vizita cel mai mare muzeu al luptei împotriva comunismului chiar în interiorul temutei inchisori de la Sighet, unde și-au găsit sfârșitul câteva nume celebre din istoria țării noastre să-l amintim pe Iuliu Maniu etc. Maramureșul este zona care se vizitează tot timpul anului.
Vara se urcă pe diverse trasee unde peisajul e unic, iar sărbătorile de iarnă aici sunt îmbrăcate în tradiție. Localnicii își întâmpină oaspeții cu bucate tradiționale preparate după rețete vechi de sute de ani. Orașul Baia Mare ascunde multe clădiri istorice ce merită vizitate, iar de aici începe incursiunea în Maramureș.
Atât în țară cât și în străinătate este foarte cunoscut Cimitirul Vesel de la Săpânța precum și Casa Memorială Stan Ioan Patras a celui ce a pus bazele acestui stil umoristic de a personaliza crucile defuncților din acest sat.
Pentru originalitatea sa, Cimitirul de la Săpânţa a devenit monument protejat de UNESCO situat la 80 kilometri de Baia Mare. Mănăstirile și bisericile din Maramureș sunt recunoscute nu doar pentru iubitorii de pelerinaj religios. Vizitează cu înteres si următoarele biserici din: Budeşti, Deseşti, Şurdeşti, Plopiş, Rogoz, Bârsana, istoria lor o vei cunoaște la ea acasă.
Tot în Maramureș întâlniți rezervații naturale, Arborețul de castan comestibil din Baia Mare, Cheile Babei, Cheile Tătarului, Creasta Cocoșului, Cheile Lăpușului, Parcul Natural Munţii Maramureşului, Rezervaţia naturală Pietrosul Mare (3.300 ha.), Rezervaţia naturală Izvorul Albastru al Izei Poiana cu narcise Tomnatec - Sehleanu, Poiana Brazilor de la Săpânţa, sunt doar câteva dar lista fiind mult mai lungă.
La fel de cunoscută precum Cimitirul Vesel este Mocănița de la Vișeul de Sus, trenul turistic repus pe terasament îngust pe vechea linie forestieră ce face legătura între Vișeul de sus și Paltin. Trenurile turistice urcă până la staţia Paltin (km 21,6), aproximativ două ore depărtare de Vişeu de Sus, acolo unde s-a amenajat un loc plăcut pentru popas. Acest tren a fost repus în funcțiune cu scop turistic acum 20 de ani și atrage anual mii de turiști.
Este foarte important să faceți rezervare prin telefon și din timp, deoarece locurile sunt limitate. În același timp măsurile de siguranță luate de organizatori pot modifica programul comunicat fără o comunicare prealabilă.
De aceea este bine să verificați progamul în ziua călătoriei și să ajungeți în gară cu suficient timp înainte pentru măsurile de îmbarcare.
Doar în Moldova mai există un astfel de tren având caracter turistic. Aproape de traseul Mocăniței se află Cascada Cailor. Maramureșul are soluții și pentru iubitorii sporturilor de iarnă prin pârtiile de la Cavnic care este situată lângă localitatea cu acelați nume, la poalele munilor Gutai și Șuior. Datorită asezării pe versanți umbriți, aici se poate schia chiar la temperaturi mai ridicate. În puținele luni când nu se schiază se organizează drumeții pe diverse poteci. Ajunsi în Maramureș trebuie să gustați din bucatele tradiționale pe care moroșenii le prepară cu mare atenție, având obiceiuri împrumutate din bucătăria ucraineană. Traiti bucuria concediului in fiecare an in Maramues !
Observaţii : piscina pentru adulti si piscina pentru copii,biliard,masa de tenis,minizoo in paduricea din curtea pensiunii care are ~2ha,loc special amenajat pentru gratar
Preţuri
Pe CazareBorsa.ro tarifele sunt reale si sunt actualizate. Pentru a beneficia de tarifele de mai jos mentionati in convorbirea cu proprietarul ca ati luat oferta de pe WWW.CAZAREBORSA.RO
Single :
100
LEI
Double :
120
LEI
Apartament :
200
LEI
Acceptă cărţi de credit : NU
Rezervări online :
Pentru a avea certitudinea rezervarii va recomandam ca dupa ce ati facut o rezervare prin telefon sa faceti si o rezervare prin email.